Субота, 20.04.2024, 07:20                  Ви увійшли як Гість | Група "Гості"Вітаю Вас Гість | RSS
Головна | | Реєстрація | Вхід
Меню сайту

Форма входу

Наші друзі


УОЕМР

Нуково-методичний центр

ЕНВК №1

ЕЗОШ №2

ЕЗОШ №4

ЕНВК №5

ЕЗОШ №6

ЕЗОШ №7

ЕБЛ

ЦОППМ

ЕЦТКС

ЦДЮТ


Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 187

Статистика
Онлайн 1
Гостей: 1
Читачів 0
Иконка загрузки

Головна » 2018 » Квітень » 16 » Профілактика булінгу.
08:45
Профілактика булінгу.

Науковці досліджують явище булінгу вже протягом десятиліть, але й досі не існує єдиного визначення даного поняття. Аналіз наукових джерел засвідчив, що багато дослідників часто звертаються до визначення булінгу, що першим запропонував Д. Ольвеус: «Булінг – ситуація, в якій учень неодноразово піддається негативним діям з боку одного чи кількох інших учнів». Термін «негативні дії» включає в себе досить різноманітну поведінку – від невербальних проявів агресії, як ворожі погляди та зачіпання, до серйозних фізичних нападів. Д. Ольвеус наголошує на важливій характеристиці ситуації булінгу – повторюваності негативних дій, тим самим розмежовуючи булінг та одиничні незначні випадки агресії. Також, автор першим визначив, що булінг можу бути прямим – фізична агресія (удари, штовхання, щипання, плювання, кусання, залякування, обзивання, жорстокі жарти, утискання через соціальний статус, релігію, расу, доторки сексуального характеру), та не прямим, що проявляється переважно у емоційній та пасивно агресивній поведінці (ізоляція, виключення, поділ на категорії нижче і вище, ненависний погляд, непристойні жести, написання графіті, поширення пліток).

Першим офіційним визначенням булінгу, що стали використовувати в судовій практиці у Великобританії, стало визначення Хелда: «Булінг – це тривале фізичне або психологічне насильство, яке чинить одна особа або група осіб по відношенню до особи, яка нездатна захистити себе в даній ситуації, з усвідомленим бажанням завдати болю, залякати або спричинити стрес іншій особі».

10.04.2018  року  в ЕБГ «Гармонія»  були проведені профілактичні бесіди з учнями 5-7 класів  класів на тему :"Профілактика булінгу", "Насильство в сім’ї. Бесіди були проведені старшим інспектором  ювенальної превенції  Енергодарського ВП ГУНП в Запорізькій області І.В.Денесюком . Всі діти отримали відповіді на свої запитання. А 12.04.2018 року  відбулося засідання круглого столу учнівського самоврядування з І.В.Денесюком. Старшому інспектору було задано ряд питань з питання профілактики булінгу та профілактики насилля у сім’’ях. Учні отримали  рекомендації щодо протистояння булінгу. Вони   вступили в диспут на дану тему і склали пам’’ятку по профілактиці булінгу.

Переглядів: 536 | Додав: viktoriasakhnenko95 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Прогноз погоди

Корисне

Пошук

Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Свята

Архів записів


Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz